fbpx
Економіка

У Комсомольську-на-Амурі готуються до піку паводку

Ситуація з паводком на Далекому Сході як і раніше залишається непростою, до теперішнього часу рівень води в річці Амур в районі Комсомольська-на -Амурі впритул наблизився до позначки 9 метрів і продовжує підвищуватися і далі.

Всього в цьому районі підтоплено близько 700 житлових будинків, своє житло були змушені залишити понад дві з половиною тисячі осіб і евакуація триває. Рятувальники і військовослужбовці у цілодобовому режимі зводять захисні дамби, але вода прибуває з новою силою. Рух у місті ускладнено на багатьох магістралях.

У деяких місцях дамби не витримують напору води і прориваються. МНС Росії задіяло спеціальний безпілотник для моніторингу ситуації в Комсомольську. Зйомки з повітря показали, що вода підійшла впритул до авіаційного заводу та аеропорту.

Напередодні Гідромет передав штормове попередження і зараз в районі лютують сильні пориви вітру. Як очікується, в найближчу добу військові доставлять в Комсомольськ ще кілька плавальних транспортних засобів, щоб продовжити евакуацію населення.

Пік паводку очікують вже цього тижня.

У Комсомольську-на-Амурі готуються до піку паводку (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: