fbpx
Політика

Голосування в сенаті щодо військової резолюції проти Сирії відкладено на невизначений термін

Як очікувалося, перше процедурне голосування щодо резолюції проти Сирії, запропонованої президентом Бараком Обамою, в сенаті мало пройти в середу. Це ж підтверджував у понеділок журналістам лідер демократичної сенатської більшості Гаррі Рід.

Рід зміг відповісти на питання, до чого схиляється сенат, чи готовий він прийняти або відкинути резолюцію остаточно. Він також повідомив, що процедура прийняття резолюції може затягнутися і зайняти не один день, так як спочатку на обговорення може бути винесене питання про тривалість дебатів та інші процедурні питання, а також поправки сенаторів до проекту, який вже прийнятий у профільному комітеті.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Проте пізніше стало відомо, що сенат вирішив відмовитися від проведення голосування щодо військового втручання в Сирію 11 вересня, і ця процедура відкладена на невизначений термін.

На думку спостерігачів, президенту Обамі так і не вдалося домогтися підтримки більшості сенаторів. Ще гірше йдуть справи в конгресі, де супротивники резолюції мають значну більшість.

За словами конгресмена -республіканця від штату Мічіган Майка Роджерса, більшість у конгресі висловлюється на підтримку пропозиції Росії про передачу сирійської хімічної зброї під міжнародний контроль. "Вже та обставина, що росіяни зробили цей крок, підказує мені, що дебати про військові дії проти Сирії мають позитивний результат", – сказав Роджерс, який очолює комітет палати представників з розвідки.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Відміна голосування в сенаті сталася після того, як стало відомо, що Росія виступила з пропозицією про передачу хімічної зброї в Сирії під контроль міжнародного співтовариства і ця ініціатива була підтримана головою ООН Пан Гі Муном і найближчим союзником Вашингтона – прем’єром Великобританії Девідом Кемероном.

Голосування в сенаті щодо військової резолюції проти Сирії відкладено на невизначений термін (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: