fbpx
Україна

У центрі Ялти до кінця 2013 року встановлять 24 відеокамери

  У центрі Ялти до кінця року буде встановлено 24 відеокамери для спостереження за порядком у місті, повідомив на засіданні технічної ради Ялтинський міський голова Сергій Ілаш .

"Основна мета – контроль над дотриманням правил благоустрою і підтримання правопорядку в місті. Це повинно докорінно змінити ситуацію в центральній частині міста", – сказав С. Ілаш.

За його твердженням, у поле зору відеокамер потраплять і всі контейнерні майданчики для сміття, на яких фірма, відповідальна за прибирання міста, встановить нові баки для відходів.

"Фірма, яка виграла тендер з очищення міста від сміття має намір закупити на суму в розмірі 800 тисяч гривень нові контейнери та урни, тому відеоспостереження дозволить також не допустити їх знищення, попередити акти вандалізму і хуліганство "графітчиків", – зазначив С. Ілаш.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру у державній зраді «політексперту» з телеканалів Медведчука

Градоначальник також уточнив, що сигнал буде виводитися на міське Управління міністерства внутрішніх справ, що дозволить вчасно реагувати на всякого роду порушення.

"В результаті буде вестися цілодобовий контроль над дотриманням громадського порядку, що зменшить злочинність, особливо в курортний сезон", – додав мер.

Раніше Ялтинський міський голова заявив, що в Ялті для наведення порядку буде створена муніципальна міліція, а для надання допомоги їй відроджені добровільні народні дружини, що вирішить багато проблем, пов’язаних з наведенням порядку в місті, і це буде дуже серйозною підмогою інспекції з благоустрою.

У літній період допомогу в наведенні порядку в місті надають близько 200 співробітників внутрішніх військ та волонтери.

Читайте також:  Важливе повідомлення щодо ситуації в 67 - ї ОМБР "ДУК"

Як повідомлялося, два місяці тому на черговому пленарному засіданні Ялтинської міської ради прийняті Правила благоустрою території Ялти, якими введена жорстка система штрафів за всі порушення. В основному порушники притягуються до адміністративної відповідальності за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за якою передбачено штраф до 1700 гривень.

У боротьбі з порушниками правил з утримання територій широко задіяний телефон "1550", за яким приймаються всі заяви ялтинців і гостей з проблем міста.

У цілому ж в Ялті поставлено завдання – зробити місто упорядкованим і найсприятливішим для життя в Україні.

Джерело: Інтерфакс – Україна  

Читайте також: