fbpx
Інновації

Роботодавцям платитимуть за працевлаштування молодих матерів – Державна служба зайнятості

 Українським працедавцям, які беруть до себе на роботу молодих матерів, що виходять з декретної відпустки, уряд буде виплачувати 12 прожиткових мінімумів. Про це під час круглого столу розповіла керівник Державної служби зайнятості України Марина Лазебна.

 «Якщо молода мама після закінчення відпустки по догляду за дитиною так і не змогла з нашою допомогою знайти роботу, то їй буде запропоновано датоване працевлаштування. Той роботодавець, який прийме молоду матір на роботу хоча б на один рік, отримає від служби зайнятості України 12 прожиткових мінімумів», – запевнила Марина Лазебна.

 Крім того, як повідомила чиновник, в даний момент розглядається владою питання про зменшення періоду пошуку роботи за допомогою служби зайнятості.

 За словами Лазебної, термін хочуть зменшити з 6 -ти до 2- х місяців. За словами керівника Державної служби зайнятості, впровадження такої ініціативи очікується вже найближчим часом.

 Марина Лазебна пояснила також, що протягом одного року молода жінка зможе адаптуватися до вимог українського ринку праці після довгої перерви в роботі.

 Раніше повідомлялося, що у Міністерстві соціальної політики України пропонують видавати матерям, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною, безкоштовні ваучери для отримання нової професії або підвищення кваліфікації. За оцінками Держслужби зайнятості України, такою послугою в підсумку зможе скористатися понад 10 тисяч жінок. Крім того, у Мінсоцполітиці пропонують дозволити жінкам переривати декретні відпустки і дати їм можливість продовжити їх до досягнення дитиною 8-ми річного віку.

 За оцінками українських експертів, за 3 роки професійної паузи людина в середньому втрачає близько 70 % професійної кваліфікації.

 За матеріалами: УНН, ukrinform.ua

Читайте також: