fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Правоохоронці не надали повною мірою результати розслідування побиття журналістів у Києві 18 травня – депутат

 Генеральна прокуратура і міністерство внутрішніх справ України не надали повною мірою результати проведених службових розслідувань щодо побиття українських журналістів під час мітингу опозиції в Києві 18 травня 2013 року. Відзначається, що цей факт заважає встановити конкретних організаторів заворушень. Про це під час брифінгу журналістам повідомив народний депутат України, голова Тимчасової слідчої комісії (ТСК ) Верховної Ради з питань розслідування фактів нападу на співробітників засобів масової інформації Віталій Ярема.

 «На превеликий жаль, ні міністерство внутрішніх справ, ні Генеральна прокуратура не відповіла нам повною мірою про результати службових розслідувань щодо тих подій, які мали місце у Києві 18 травня», – заявив Віталій Ярема.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 За його словами, неодноразові звернення чиновників у міністерство внутрішніх справ України, а також і його особисте прохання у депутатському запиті були проігноровані.

 Крім того, голова Тимчасової слідчої комісії висловив припущення, що організатором заворушень на мітингу опозиції 18 травня в Києві взагалі може бути керівництво МВС України.

 «Якщо (БРДМ) супроводжували працівники МВС, то це означає, йде системне порушення строків посадовими особами правоохоронних органів у плані надання інформації… я не виключаю можливості того, що керівництво МВС України і організувало ці заходи», – підкреслив Ярема.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Нагадаємо, що 18 травня 2013 невідомі молоді люди напали на фотокореспондента видання «Комерсант» Влада Соделя і журналістку «5 каналу» Ольгу Сніцарчук, які висвітлювали події, які відбувалися поруч з акцією опозиції в Києві. Основним обвинуваченим, який вчинив напад на двох журналістів, є Вадим Тітушко.

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: