fbpx
Новини світу

Повпред президента РФ в ДФО оцінив кількість постраждалих від повені в 100 000 осіб

За інформацією, озвученою повноважним представником президента Росії в Далекосхідному федеральному окрузі Юрієм Трутнєвим, кількість постраждалих від повені на Далекому Сході оцінюється в 100 тисяч осіб. У регіоні зруйновано сотні доріг і десятки ліній електропередачі. Повпред підкреслив, що до настання холодів всі постраждалі, які зараз перебувають у пунктах тимчасового розміщення, повинні бути забезпечені житлом.

Про те, як будуть розподілені виділені з бюджету кошти, Трутнєв зобов’язав відзвітувати перед ним особисто. На сьогоднішній день 50 000 постраждалих вже отримали матеріальну допомогу по 10 000 тисяч рублів. Також влада пообіцяла виплатити компенсації за втрачене майно. Повноважний представник президента РФ в ДФО запевнив населення, що всі виплати будуть проводитися за спрощеною схемою.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Зараз рівень води в Амурі досягає 892 сантиметрів, і це не межа. 15 вересня очікується пік повені, рівень води може піднятися до 930-980 сантиметрів.

Нагадаємо, повінь у Приамур’ї почалася в липні і стала найбільшою у цьому регіоні з XIX століття. У деяких областях вода відступила, але Амурська область, Хабаровський край і ЄАО досі знаходяться в зоні паводку.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Повпред Трутнєв прибув в ДФО (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: