fbpx
Політика

Україна повністю припинила військово-технічне співробітництво з Сирією ще з травня 2011 року – МЗС

  Поставок або транзиту з Російської Федерації територією України товарів військового призначення до Сирії протягом 2012-2013 рр.. не здійснювалося, заявили в департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України, коментуючи опубліковану в американській газеті "Вашингтон Пост" статтю "Росія поставляє озброєння до Сирії через український порт".

Згідно із заявою, Україна ще з травня 2011 року добровільно і повністю припинила військово – технічне співробітництво з Сирією.

Водночас у зовнішньополітичному відомстві відзначили, що в Україні "з глибоким занепокоєнням і тривогою спостерігають за розвитком ситуації в Сирійській Арабській Республіці, де рівень напруженості постійно зростає".

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

"Позицію нашої держави щодо сирійського конфлікту нещодавно в черговий раз підтвердив президент України: ми виступаємо за якнайшвидше припинення кровопролиття, відстоюємо необхідність вирішення конфлікту виключно політико – дипломатичними засобами", – йдеться у заяві.

Водночас український МЗС стурбований наявністю більш переконливих свідчень, які можуть підтверджувати застосування в Сирії хімічної зброї, що призвело до численних людських жертв.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

"Такі дії є грубим порушенням норм міжнародного права, передусім, Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та її знищення", – підкреслюється в заяві.

У зв’язку з цим у зовнішньополітичному відомстві закликали "сторони протистояння і провідних світових гравців дотримуватися максимально зваженої і стриманої позиції, всіляко уникати кроків, здатних погіршити і без того критичну ситуацію в цій країні".

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: