fbpx
Спорт

Олімпіада в Сочі стартує через 150 днів

 Через 5 місяців у Сочі стартує зимова Олімпіада. Майже на 3 тижні курортне місто Росії стане світовою столицею спорту. У Сочі з’їдуться спортсмени і вболівальники з багатьох країн. Зазначимо, що зимові Ігри в Росії пройдуть вперше. Також вперше вони будуть проводитися в субтропічному поясі.

 «Все, що потрібно для проведення Олімпійських ігор в Сочі, вже готово. Все вже побудовано. Я кажу про спортивні арени, готелі, дороги. Що стосується організації турніру – то тут теж складнощів не виникло. Тепер лише необхідно підготувати спортивні об’єкти під конкретні потреби. Для завершення підготовки залишилося вирішити організаційні питання», – заявив голова Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Організатори Олімпіади в Сочі відзначили компактність спортивних об’єктів. Всі змагання проходитимуть у двох зонах: «Червона поляна» та «Олімпійський парк». Зазначимо, що всі спортивні споруди, як і вся інфраструктура, були побудовані з нуля. У своєму недавньому інтерв’ю президент Росії Володимир Путін зазначив, що вартість підготовки до зимових Ігор оцінюється в 214 мільярдів рублів.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 За матеріалами: russian.rt.com

Читайте також: