fbpx
Політика

МЗС РФ: «Контроль над хімзброєю в Сирії є шансом для мирного вирішення конфлікту»

У МЗС Росії звернулися із закликом до країн, які розробляють "силові сценарії" щодо Сирії, з пропозицією скористатися шансом на мирне врегулювання, яке дає ініціатива з контролю над хімзброєю.

Як записав у своєму Twitter заступник голови МЗС РФ Геннадій Гатілов: "Домовленість про передачу хімзброї Сирії під міжнародний контроль може стати шансом для пошуку мирного врегулювання конфлікту". Він також зазначив, що для цього рішення потрібна "політична воля всіх сторін, в першу чергу тих, хто все ще розробляє силові сценарії".

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Раніше міністр закордонних справ Сирії Валід Муаллем, який перебував з візитом у Москві, заявив, що Дамаск вітає російську ініціативу з передачі всієї хімзброї, що міститься в цій країні під міжнародний контроль.

"Міністр Лавров висунув ініціативу, пов’язану з хімзброєю. У зв’язку з цим заявляю: Сирійська Арабська Республіка вітає російську ініціативу, виходячи з турбот російського керівництва про життя наших громадян і безпеку нашої країни", – сказав Валід Муаллем журналістам.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

МЗС РФ: «Контроль над хімзброєю в Сирії є шансом для мирного вирішення конфлікту» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: