fbpx
Політика

В Іраці назріває громадянська війна

 В Іраці сталися чергові терористичні акти. Сьогодні, 10 вересня, прогриміло три вибухи в іракському місті Баакуба, яке розташоване за 50 кілометрів на схід від столиці. За даними місцевих правоохоронців, вибухнули заміновані автомобілі. Ще один вибух прогримів у місті Латіфія, там вибухівка була закладена в кафе. Відзначається, що під час терактів загинуло як мінімум 14 осіб. Ще близько 50 осіб отримали різні травми.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 В даний момент жодне з екстремістських угруповань на себе відповідальності за події теракту не взяло. За попередньою версією іракської влади, причиною міг стати конфлікт між сунітами і шиїтами. Нагадаємо, що конфлікт між релігійними групами загострився торік.

 Під час правління Саддама Хусейна суннітам було відведено чільне становище в держструктурах Іраку. Однак після того, як в країну відбулося вторгнення США і Хусейн був повалений, сунітів потіснили шиїти. На сьогодні суніти вважають, що шиїтське керівництво прагне їх ізолювати, усілякими способами утискаючи їх.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За матеріалами: newsru.com

Читайте також: