fbpx
Спорт

Євробаскет-2013. Збірна України переписала історію

Сьогодні збірна України на чемпіонаті Європи з баскетболу, який, нагадаємо  проходить в Словенії, виграла у збірної Великобританії з рахунком 87:68. Українська збірна, яку тренує Майк Фрателло, з п’яти поєдинків у своїй групі виграла чотири, поступившись у впертій боротьбі лише більш досвідченій і іменитій збірній Франції. Євробаскет-2013 і виступ української команди на першому груповому етапі – це нова сторінка в історії українського баскетболу. Так успішно збірна України на європейських першостях раніше ніколи не виступала. Вперше в історії збірна України пробилася в другий груповий етап.

На новому етапі Євробаскету виступлять по три кращі збірні з груп А, В, С і D. Українським любителям спорту, без сумніву, приємно бачити збірну України серед 12 -ти кращих баскетбольних команд Європи.  

Своєю думкою про виступ збірної України поділився головний тренер команди Майк Фрателло, підкресливши, що українській збірній «було вкрай важливо не просто зробити крок вперед, але і кваліфікуватися у другий етап з перемогою». Збірну України Майк Фрателло назвав «прекрасною командою», яка «сильна духом і потужна».  

Вихід в другий етап чемпіонату Європи головний тренер збірної України назвав «новим досвідом». «Зараз потрібно відпочити, відновитися – на це у нас дуже мало часу. Ну і підготуватися до матчів, тому що перша гра другого етапу стартує вже завтра», – зазначив фахівець і додав, що його підопічні «відпрацювали цей тиждень на приголомшливому запалі, віддали багато сил, вони просто заслужили бути в другому раунді».

«Тепер ми йдемо далі і будемо битися там», – резюмував головний тренер збірної України з баскетболу Майк Фрателло.

Побажаємо українській збірній удачі в наступному етапі Євробаскету – 2013 і будемо сподіватися, що команда Майка Фрателло, щовже подарувала вболівальникам масу позитивних емоцій, продовжить радувати своїх шанувальників і далі.

За матеріалами: Кorrespondent.net 

Читайте також: