fbpx
Політика

У Росії пропонують перенести дату єдиного дня виборів

У Росії лунають голоси з пропозиціями перенести єдиний день голосування на іншу дату. Зокрема, про це в неділю висловилися деякі політики, а також зокрема, голова Московської міської виборчої комісії Валентин Горбунов, якого підтримав і голова Мособлвиборчкому Ірек Вільданов.

«Я пропоную подумати над тим, щоб перенести єдиний день голосування на яку-небудь іншу дату, оскільки на початку вересня багато виборців проводять вихідні на дачі», – сказав Горбунов, коментуючи журналістам питання про невисоку явку москвичів на виборах восьмого вересня.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Горбунов зазначив, що така ж картина спостерігалася і у всій країні – майже скрізь явка коливається на позначці 30 %. «Я думаю, що це знову питання до законодавців, можливо, треба подумати і перейти на іншу єдину дату голосування», – сказав глава Мосміськвиборчкому, зазначивши при цьому, що фахівцями і спостерігачами не було зафіксовано серйозних порушень у ході виборів у Москві.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

У той же час, більшість політиків не бачать серйозних підстав переносити дату виборів, так секретар Генради партії «Єдина Росія», віце -спікер Держдуми Сергій Неверов на брифінгу після завершення голосування сказав: "Не бачимо поки необхідності в цьому". Віце -спікер додав, що деякі представники опозиційних партій виправдовують те, що їм фактично не зацікавити електорат своїми передвиборними програмами.

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: