fbpx
Політика

Анкара встановила на турецько-сирійському кордоні системи ПРО і ППО

У неділю, восьмого вересня турецькі військові розгорнули на турецько -сирійському кордоні системи ПРО і ППО і привели всі частини в цьому районі в підвищену готовність. Таким чином, пускові установки "Атилган" і "Зипкин", призначені для ракет "Стінгер", вже розміщені на височині Кельдаги, а кілька винищувачів F -16 турецьких ВПС при повному боєкомплекті провели обліт прикордонної зони.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Тим часом, як стало відомо, прихильники сирійської опозиції мають намір приєднатися до протестів проти Міжнародної виставки оборонних систем і устаткування, яка проходитиме в Лондоні з 10 до 13 вересня. Вони незадоволені тим, що Москва постачає Дамаску зброю.

А в самій Сирії триває підготовка до можливого вторгнення з боку Сполучених Штатів. Президент Башар Асад в телевізійному інтерв’ю американським журналістам заявив, що повністю непричетний до хіматаки під Дамаском, а його країна готова до агресії. За його словами, голова американської адміністрації Барак Обама хоче війни і вкладає в її підтримку всі свої сили.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: