fbpx
Кінотеатри

У лонг-лист на отримання європейського “Оскара” увійшли два російських фільми

 Оргкомітет Європейської кіноакадемії European Film Awards опублікував довгий список номінантів на отримання престижної премії, яку часто називають європейським "Оскаром". З 46 картин, що представляють 32 країни, два фільми створені російськими режисерами – це "Довге щасливе життя" Бориса Хлєбнікова і "Зрада" Кирила Серебренникова.

 "Довге щасливе життя" вже брала участь у Берлінському кінофестивалі, який пройшов у лютому поточного року, а «Зрада» входила до основного конкурсу Венеціанського кінофестивалю 2012 року. Правда, обидві стрічки залишилися на цих кінооглядах без нагород.

 Серед інших фільмів, представлених у лонг-листі на отримання європейського «Оскара», – безліч гучних прем’єр і учасників великих фестивалів. Наприклад, на право називатися кращою європейською картиною претендують фільми "Я дуже збуджений" Педро Альмодовара (Іспанія), "У будинку" Франсуа Озона (Франція), "Боргман" Алекса Ван Вармердама (Нідерланди), "Анна Кареніна" Джо Райта (Великобританія), "Краща пропозиція" Джузеппе Торнаторе (Італія) та багато інших картини, гідні уваги.

Кирило Серебренников. Трейлер (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: