fbpx
Політика

США вирішили просити поради з Сирії у Радбезу ООН

Вашингтон ще раз попросить поради у Радбезу ООН з приводу сирійського питання, принаймні, так заявив глава Держдепартаменту США Джон Керрі в ході прес -конференції, що пройшла в Парижі після зустрічі міністрів Ліги арабських держав.

Глава американського зовнішньополітичного відомства повідомив, що резолюцію щодо Сирії можна буде ще раз розглянути на засіданні Радбезу ООН і додав, що доцільніше всього буде це зробити після того як інспектори з хімічної зброї завершать свою роботу.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Керрі також підкреслив, що президент Сполучених Штатів Барак Обама досі не визначився з рішенням і свою остаточну думку може висловити тільки після консультації з конгресом, який почне роботу після літніх канікул в понеділок, дев’ятого вересня.

Як повідомив представник Білого дому, і в сенаті, і в конгресі США готуються до голосування з сирійського питання і поки зі ста сенаторів за військове втручання в Сирію – 25 осіб, проти – 20, а 55 сенаторів поки не визначилися. Що ж до конгресменів, з 435 осіб тільки 24 схвалюють авіаудар по Сирії, 123 голосують "проти", а інші продовжують розмірковувати.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

США вирішили просити поради щодо Сирії у Радбезу ООН (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: