fbpx
Політика

Росіяни, які прибули із Сирії, розповіли про бомбування і жахи хіматаки

У Росії з Сирії на літаку МНС повернулися 70 росіян і громадян країн СНД, більшість з яких – жінки і діти. Спецборт приземлився вночі в московському аеропорту "Домодєдово" і пасажирів зустрічали співробітники посольств, психологи МНС та рідні.

Цього разу вантажний Іл-76 МНС Росії був перероблений для перевезення пасажирів, у ньому були встановлені крісла, а до складу екіпажу включили стюардес, так як передбачалося евакуювати громадян Росії і СНД , охочих покинути Сирію.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Операція з вивезення громадян здійснювалася через аеропорт колись курортного міста Латакія, яке в даний час є найспокійнішим місцем у Сирії. Прибулі розповідають про жахи і страхи, які їм довелося пережити від загроз бойовиків.

"Знаєте, у мене чотири дівчинки, – каже одна з прибулих – Марина Юнес. – Якщо фанатики прорвуть захист – розумієте, що буде…". Незважаючи на напружену ситуацію, всі розраховують найближчим часом повернутися і вірять, що ракетних атак з боку Америки не буде.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Вони також упевнені, що їх президент Асад не застосував хімічної зброї щодо мирних жителів. "На це здатні тільки ЦРУ або озброєні бандити, – каже Марина Юнес. – У Латакії, коли після хіматаки показували дитячі трупи, вони впізнавали в них своїх дітей. Це були діти, яких викрали з Латакії і сіл".

Росіяни, які прибули із Сирії, розповіли про бомбування і жахи хіматаки (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: