fbpx
Новини світу

Нову угоду з Chevron Івано-Франківська облрада розгляне на позачерговій сесії 12 або 20 вересня

  Івано -Франківська обласна рада розгляне нову редакцію проекту угоди про розподіл продукції (УРП) між державою Україна, "Шеврон Юкрейн Б.В." та товариством з обмеженою відповідальністю "Надра Олеська" при видобутку вуглеців на ділянці Олеська на позачерговій сесії 12 або 20 вересня.

"Я вже підготував розпорядження на 12 число ( вересня – ІФ). Але тільки що отримав дзвінок від державної адміністрації про те, що вони просять дату змінити на 20 число. Я не знаю, в чому причина. Я призупинив вихід розпорядження, і буду чекати письмового підтвердження, заперечення, прохання про дату проведення сесії", – повідомив голова Івано – Франківської облради Василь Скрипничук під час засідання робочої групи з обговорення нової редакції проекту УРП в понеділок.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Він пояснив, що до нього звернулися 40 депутатів облради з проханням про скликання позачергової сесії облради на 12 вересня для розгляду питання про погодження проекту УРП з Chevron. І, оскільки це більше третини всього складу депутатів облради, зазначив В. Скрипничук, то, згідно з законодавством, він зобов’язаний призначити позачергову сесію.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Як повідомлялося, Івано – Франківська облрада 20 серпня відмовилася погоджувати запропонований проект УРП з Chevron і закликала уряд внести до нього зміни.

Мінприроди і Chevron пішли на поступки Івано – Франківській та Львівській облрадам за проектом УРП.

Джерело: Інтерфакс – Україна  

Читайте також: