fbpx
Політика

Необхідно знайти і покарати тих, хто причетний до застосування хімічної зброї – генсек ООН

 Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун схвалив ідею взяти під контроль хімічну зброю в Сирії. З такою заявою генсек ООН виступив сьогодні, 9 вересня, в ході прес-конференції.

 Зазначимо, що раніше зі спеціальною заявою, що стосується Сирії, виступив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. Голова МЗС РФ повідомив, що Москва передала міністру закордонних справ Сирії пропозицію з контролю над хімічною зброєю.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Я вітаю ідеї пана Керрі та пана Лаврова. Їх заяви я взяв до відома», – заявив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун і додав, що потрібно «знайти і покарати всіх, хто має відношення до застосування хімзброї в Сирії».

 Генеральний секретар відзначив, що ООН може звернутися до Радбезу, щоб він зажадав від сирійської влади передати всю хімічну зброю в розпорядження міжнародної організації.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Раніше повідомлялося, що представники ООН, які надають гуманітарну допомогу в Сирії, не покинуть арабську державу, незважаючи на ситуацію, що склалася в країні. Про це Пан Гі Мун повідомив на саміті "G -20", який нещодавно завершився у Санкт-Петербурзі.

 За матеріалами: russian.rt.com

Читайте також: