fbpx
Політика

Кількість виправдувальних вироків в Україні зросла – Пшонка

 Генеральний прокурор України Віктор Пшонка повідомив, що кількість виправдувальних вироків українських судів значно зросла після набрання чинності оновленого кримінально-процесуального кодексу, який був прийнятий в кінці минулого року. Про це Пшонка заявив сьогодні, 9 вересня, під час всесвітньої щорічної конференції міжнародної асоціації прокурорів, яка проходить в Москві.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Нагадаємо, що новий кримінально-процесуальний кодекс України почав свою роботу 20 листопада 2012 року. За даними експертів, даний документ наблизив Україну до європейських стандартів.

 Віктор Пшонка вважає, що недостатність доказів провини обвинувачуваних, а також помилки прокурорів чи слідчих закінчуються винесенням виправдувального вироку. Також генпрокурор зазначив, що дана позиція продиктована рівністю сторін кримінального кодексу.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Завдяки змагальності процесу, а також надання стороні захисту додаткових можливостей, кількість винесених виправдувальних вироків виросла», – підсумував генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

 За матеріалами: rian.com.ua

Читайте також: