fbpx
Без категорії

У Японії гру в хованки запропонували зробити олімпійським видом спорту

Сьогодні ми повідомляли про те, що столиця Японії Токіо отримала право на проведення літньої Олімпіади 2020 року. У боротьбі за право проведення Олімпіади японська столиця зуміла випередити Мадрид і Стамбул. Японці, безумовно, раді такому успіху. Відзначається, що новина про перемогу Токіо в країні була зустрінута з радістю.

А сьогодні в засобах масової інформації з посиланням на видання The Telegraph з’явилися слова японського професора Ясуо Хазакі, що виступив з дуже цікавою і одночасно несподіваною пропозицією. Так от, професор Ясуо Хазакі пропонує зробити популярну в усьому світі гру в хованки олімпійським видом спорту. Свою пропозицію професор пояснює тим, що бігати, як рекордсмени, вміють не всі, а от бути хитрими і моторними, як у дитячій грі, можуть практично всі.

Японський професор Ясуо Хазакі, якому зараз 64 роки, висловив бажання, щоб гра в хованки стала "експериментальним" видом на Олімпіаді в 2020 році. «А потім вони могли б стати офіційною дисципліною. Хочу, щоб спорт був доступний для всіх, щоб у змаганнях міг взяти участь кожен, незалежно від віку, статі чи здібностей», – наводять сьогодні ЗМІ слова професора з Японії.

Наголошується, що Ясуо Хазак навіть створив в Японії Комітет з розповсюдження хованок. Сталося це ще в 2010 році. Крім того, професор придумав правила гри, в якій беруть участь дві команди по сім гравців у кожній.

За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: