fbpx
Політика

Україна вирішить питання Тимошенко вже в жовтні?

Питання із звільненням колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко та її лікуванням за межами країни може бути вирішене вже у жовтні поточного року, напередодні саміту, на якому, як очікується, буде підписано Угоду про асоціацію між Європейським союзом і Україною.

Сьогодні ЗМІ, з посиланням на «ВВС Україна» , наводять слова голови Верховної Ради України Володимира Рибака, який під час європейської конференції з зовнішньої політики і безпеки, що проходила у Вільнюсі, висловив впевненість, що на саміт в листопаді Україна «приїде готова для підписання асоціації». «Ми виконаємо всі умови вже в жовтні, включаючи правові рішення проблеми з визволенням Юлії Тимошенко і лікуванням її в Німеччині», – наводять ЗМІ сьогодні слова Володимира Рибака, який також підкреслив наступне: «Останні штрихи зараз узгоджуються з нашими європейськими партнерами».

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

У Вільнюсі не обійшли увагою і взаємини України з Росією. Так, глава литовського зовнішньополітичного відомства Лінас Лінкявічюс заявив, що тиск Російської Федерації на Україну є неприпустимим. Такі дії, на думку глави МЗС Литви, можуть негативним чином вплинути на відносини Європейського союзу і Росії. Лінас Лінкявічюс заявив, що Україна зробила свій вибір і «Євросоюз більше не дозволить тиснути на неї».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Відзначимо, що в ході конференції у Вільнюсі було прийнято рішення про створення Фонду безпеки країн Східного партнерства.

За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: