fbpx
Політика

Вибори в Москві. Спостерігачі заявляють про порушення на 21 дільниці

Урни для голосування на 21-й виборчій дільниці в Москві було опечатано працівниками дільниці раніше встановленого часу – до 8:00. Про це в неділю повідомив Олексій Шапошников, глава відеоцентра громадського штабу зі спостереження за виборами.

Нагадаємо, що в неділю жителі Москви обирають на прямих дострокових виборах міського голову Москви. Крім того, сьогодні в столиці Росії обирають депутатів місцевого самоврядування в «новій Москві». У загальній складності, сьогодні в російській столиці відкрилося понад 3,3 тисячі виборчих дільниць.

«Урни для голосування були опечатані раніше встановленого терміну, до 8:00, на 21-й виборчій дільниці. В даний момент, на прохання спостерігачів, всі урни були переопечатані», – заявив Олексій Шапошников.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Глава відеоцентра зазначив, що дане порушення не варто вважати серйозним. За його словами, воно ніяк не вплине на перебіг сьогоднішнього голосування.

У зведенні, яке було надане відеоцентром громадського штабу зі спостереження за виборами, сказано, що порушення початку часу голосування було відзначено на 3-х дільницях. Крім того, порожні урни для голосування пред’явили спостерігачам до 8:00 на одній дільниці. На двох інших дільницях скриньки не були пред’явлені спостерігачам, а також перебували поза зоною видимості відеокамер.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

У зведенні відеоцентра йдеться, що під час відкриття стаціонарних скриньок для голосування до старту голосування в них не виявили ніяких бюлетенів і невстановлених паперових аркушів. Додамо, що також на дільницях спостерігачі не зафіксували громадян, які почали голосувати до 8:00.

Сьогодні на пост мера Москви претендують наступні кандидати: Сергій Собянін, Іван Мельников, Микола Левич, Михайло Дегтярьов, Сергій Мітрохін та Олексій Навальний.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: