fbpx
Новини світу

США захистять Південну Корею від КНДР

Сполучені Штати Америки і Південна Корея розробили спільний спеціальний план на випадок можливого ядерного нападу з боку КНДР. Зазначимо, що про створення такого «американо -корейського» плану стало відомо з доповіді, поширеної південнокорейським агентством.

В оперативному плані «США – Південна Корея» було визначено формат так званої «ядерної парасольки». Саме цю «парасольку» Сполучені Штати надають Республіці Корея на випадок можливого нападу або будь-якої провокації з боку Півночі. Про які-небудь деталі плану не повідомляється. Стало відомо, що американська армія має близько 30 тисяч військовослужбовців, які зараз розміщені в Південній Кореї. Американська сторона вже неодноразово підкреслювала свою прихильність забезпеченню безпеки Південної Кореї. Повідомляється, що в новому документі зобов’язання США перед Південною Кореєю будуть закріплені в письмовому вигляді.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Очікується, що на початку жовтня керівники військових відомств США і Південної Кореї підпишуть цей документ. Крім того, зараз американська сторона домагається від Пхеньяну повної відмови від ядерної програми.

Тим часом у Пхеньяні повним ходом йде підготовка до святкування 65-ї річниці утворення північнокорейської держави. Це свято відзначається 9 вересня. Кореспонденти повідомляють, що зараз в Пхеньяні «робітники, службовці, офіцери і солдати, школярі та студенти покладають квіти до численних мозаїчних панно і статуй, присвяченим першому президентові КНДР Кім Ір Сену і його синові Кім Чен Іру, який проголосив політику сонгун, яка означає пріоритетну роль армії в житті Північної Кореї».

Читайте також:  Вбиті росіянином у Німеччині українці були військовослужбовцями ЗСУ, які проходили реабілітацію після поранень

Раніше повідомлялося, що керівництво Південної та Північної Кореї під час чергових переговорів таки дійшло згоди про відновлення роботи спільної індустріальної зони Кесон. «Жителі півдня» і «жителі півночі» дійшли згоди з основних питань, пов’язаних із зоною Кесон, тільки під час 7- го раунду переговорів.

За матеріалами: svoboda.org

Читайте також: