fbpx
Футбол

Сергій Палкін: Усім українським клубам необхідно задуматися над пошуком джерел доходів, інакше буде пізно

Генеральний директор донецького «Шахтаря» висловив свою думку щодо можливого реформування української Прем’єр -ліги, а також з питання фінансового становища футбольних клубів в Україні. Зазначимо, що фінансове питання стало особливо актуальним після впровадження Європейським футбольним союзом фінансового Fair Play.

За словами Сергія Палкіна, реформуванням Прем’єр-ліги займаються українська Федерація футболу, а також сама Прем’єр -ліга. Сергій Палкін підкреслив, що донецький «Шахтар» приймає участь у тому чемпіонаті, який є на сьогоднішній день. Генеральний директор «Шахтаря» заявив: «Ми можемо обговорювати, наскільки він сильний, слабкий, наскільки можна його поліпшити і так далі. Але ми це будемо обговорювати тільки тоді , коли нас про це запитають – та ж федерація, прем’єр -ліга. Поки що таких питань не надходило».

Торкнувшись фінансової складової футболу, Сергій Палкін підкреслив наступне: «Чим більше наш чемпіонат буде конкурентоспроможним з точки зору спортивної складової, тим автоматично він буде прибутковішим». На думку генерального директора «Шахтаря», особливо в світлі фінансової Fair Play, «всім українським клубам необхідно задуматися над пошуком джерел доходів, тому що завтра вже буде пізно».

Однак, як вважає Сергій Палкін, клуби не повинні залишатися без допомоги Федерації футболу та Прем’єр-ліги. Ці організації «повинні поставити перед собою мету не тільки думати про регламентні норми і правила, а про те, як з року в рік заробляти більше грошей на українському футболі», резюмує генеральний директор донецького «Шахтаря» Сергій Палкін.

За матеріалами: tribuna.com

Читайте також: