fbpx
Футбол

Ріо Фердинанд вимагає ввести ліміт на легіонерів в АПЛ

Захисник «Манчестер Юнайтед» Ріо Фердінанд торкнувся теми легіонерів, висловившись на користь введення ліміту в англійській Прем’єр-лізі. Нагадаємо, що раніше голова Футбольної асоціації Англії ( FA) Грег Дайк повідомив, що в англійському чемпіонаті спостерігається тенденція, через яку кількість англійських футболістів у Прем’єр-лізі постійно зменшується.

«Мала кількість англійців у Прем’єр – лізі негативним чином відбивається на збірній Англії», – стверджує Фердинанд . Як приклад захисник навів недавній матч «Манчестер Сіті» – «Ньюкасл». За його словами, у стартових складах обох команд на поле вийшло лише три англійці. «Це ганьба. У багатьох клубах гравці збірної Англії не грають в основному складі, а ми все ще сподіваємося потрапити на чемпіонат світу до Бразилії і успішно там виступити», – зазначив англієць.

Він упевнений, що в регламенті Прем’єр -ліги має бути пункт про мінімальну кількість англійців в команді. «Я знаю про те, що європейські закони не дозволять ввести таку квоту. Однак якщо ми хочемо захистити англійський футбол, його спадщину і майбутнє, то зараз потрібно щось робити», – підсумував Фердинанд.

За матеріалами: terrikon.com

Читайте також: