fbpx
Новини світу

Ніколас Мадуро звинуватив уряд США у змові проти Венесуели

Президент Венесуели Ніколас Мадуро звинуватив уряд США у змові проти його уряду, повідомляють ЗМІ. Президент Венесуели упевнений, що Вашингтон має намір «обрушити» владу в державі у жовтні через саботаж електричних мереж, поставок палива і продуктів харчування.

За словами Ніколаса Мадуро, він має дані про таємну нараду в Білому домі, а також повний список чиновників, які брали в ній участь. Ніяких імен і прізвищ, втім, глава держави не назвав.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

В останні місяці венесуельський уряд зробив кілька заяв про змови, спрямовані проти президента Ніколаса Мадуро і уряду Венесуели. Сам президент, зокрема, запевняв, що американська влада планує його вбивство.

Раніше у вересні венесуельський президент заявив, що опозиція країни влаштувала саботаж енергетичних мереж. Дані звинувачення Мадуро висунув після того, як без електроенергії через аварію залишилося 70 % території держави, зокрема головне місто Венесуели – Каракас. Уряд країни має намір створити службу безпеки, яка займатиметься охороною енергомережі від саботажників.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: