fbpx
Новини світу

Посол Польщі Генрік Литвин сподівається на збільшення товарообігу з Україною в 3 рази

Товарообіг між Польщею та Україною може бути в кілька разів більшим, заявив у суботу, 7 вересня, в Дніпропетровську посол Республіки Польща в Україні Хенрік Литвин. "На сьогоднішній день товарообіг між Україною та Польщею становить вісім млрд доларів, але якщо подивитися на потенціал Польщі та України, то має бути близько 20-25 млрд доларів на рік. Ми задоволені, що маємо і таку цифру, адже за останні кілька років даний показник збільшився. Але, безумовно, можливостей у нас набагато більше", – зазначив Генрік Литвин.

Він також зазначив, що підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом допоможе ще кращому розвитку польсько -українських зв’язків. "Ми сподіваємося, що договір підпишуть, і Україна і Польща будуть далі розвивати співпрацю", – заявив дипломат.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Відомий польський економіст, автор «Плану економічних реформ для Польщі», професор Варшавської школи економіки Лєшек Бальцерович, заявив, що він належить до тих поляків, які "зацікавлені в успіхах незалежної української держави", перш за все – в галузі економіки. "Підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом – це хороший крок. Це відкриє Україні доступ до ринку країн Європи. Дані угоди підвищують довіру, а це – іноземні інвестиції і капіталовкладення. Це допоможе вирішити безліч проблем і повністю використовувати нові можливості", – зазначив економіст.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Раніше глава Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявляв, що Російська Федерація в подальшій перспективі тільки виграє від європейської інтеграції України. Крім того, Сікорський вважає, що Україна є ключем для успішної реалізації проекту Східного партнерства, що допоможе ввести в країні європейські стандарти.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: