fbpx
Політика

Папа римський Франциск на суботній месі закликав до миру в Сирії

Папа римський Франциск на месі, яка проходила в суботу на площі Святого Петра у Ватикані, закликав до діалогу і миру в Сирії. Послухати папську проповідь зібралися понад 100 тисяч паломників різних конфесій.

Під час проповіді Франциск заявив: "Війна – це завжди поразка для людства. Прощення, діалог і примирення – ось принципи світу", а потім нагадав слова папи римського Павла VI : "Ніколи більше не повинно бути війни".

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Вечірнє бдіння стало завершальним моментом акції – оголошеним понтифіком Днем молитви та посту в ім’я миру в Сирії. Всіх присутніх папа Римський осінив іконою Санта -Марія- делла- салюті, спеціально доставленою з римської базиліки "Богородиця Велика".

Про підтримку ініціативи папи римського Франциска заявили не тільки у Ватикані, до неї приєдналися численні католицькі громади по всьому світу – від Близького Сходу до США На вечірній службі у Ватикані були присутні члени уряду та парламенту Італії, а також запрошені папою представники нехристиянських віросповідань і навіть невіруючі.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Раніше, у дні роботи саміту "Великої двадцятки" в Санкт -Петербурзі, Франциск направив листа президенту Росії Володомр Путіну і іншим лідерам світових держав з проханням не допустити військового втручання і кривавої бійні в багатостраждальній Сирії.

Папа римський Франциск на суботній месі закликав до миру в Сирії (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: