fbpx
Політика

Меркель пояснила позицію Німеччини щодо Сирії

 Німецька влада заявила, що брати участь у військовому ударі Німеччина не буде. Про це повідомила як канцлер Німеччини Ангела Меркель, так і опозиція. Також одночасно з цим політики вимагають початку рішучих дій проти режиму Асада.

«Наша позиція: Німеччина не братиме участі у збройному втручанні. Проте в останні дні ми маємо намір зробити все можливе, щоб отримати спільну відповідь міжнародної спільноти», – виступив з промовою федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель перед зустріччю G -20 в Санкт -Петербурзі.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Відзначимо, що Німеччина так і не змогла впоратися з роллю посередника між президентом Росії Володимиром Путіним і президентом США Бараком Обамою у справі про військову атаку на Сирію. Жодна зі сторін не збирається відступати від своїх позицій. Російська сторона вважає, що факти, які доводять використання хімічної зброї, непереконливі. Президент США готовий завдати удару по арабській державі і без мандата ООН. Меркель зазначила, що « коли дітей, чоловіків і жінок труять газом, світ не повинен залишити це без відповіді» .

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За матеріалами: segodnya.ua

Читайте також: