fbpx
Політика

Главою Дагестану обраний Рамазан Абдулатіпов

Рамазан Абдулатіпов обраний сьогодні главою Дагестану. Парламент республіки більшістю голосів проголосував за обрання цього кандидата. Варто відзначити, що вибір Абдулатіпова був практично одноголосним – за нього проголосували 86 депутатів з 88 присутніх.

Відповідно до федерального закону, суб’єкти Російської Федерації можуть як проводити прямі вибори, так і обирати глав за допомогою процедури голосування депутатами регіональних законодавчих зборів. Кандидатури на голосування за поданням політичних партій виносить президент РФ.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

У середині серпня Володимир Путін вніс на розгляд три кандидатури: Рамазана Абдулатіпова (т.в.о. керівника регіону), Маліка Баглієва (міністра праці і соціального розвитку) і Уммупазіль Омарової (уповноваженого з прав людини в республіці). Абдулатіпов спочатку називався політологами фаворитом на виборах глави Дагестану, так як заручився підтримкою відразу п’яти політичних партій – "Єдиної Росії", "Справедливої ​​Росії", КПРФ , "Патріотів Росії" і "Правого дела" .

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: