fbpx
Новини світу

Глава Мосміськвиборчкому пояснив низьку явку виборців в єдиний день голосування тим, що більшість росіян – на дачі

На думку голови Московської міської виборчої комісії Валентина Горбунова, озвучену на сьогоднішній на прес конференції, єдиний день голосування необхідно перенести на іншу дату. "Я пропоную подумати над тим, щоб перенести єдиний день голосування на яку-небудь іншу дату, оскільки на початку вересня багато виборців проводять вихідні на дачі", – сказав Горбунов, відповідаючи на питання журналіста про те, чим викликана така невисока явка москвичів на виборчі дільниці сьогодні, 8 вересня.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Валентин Горбунов зазначив, що практично у всіх регіонах, де сьогодні проходять вибори голів суб’єктів Федерацій і Законодавчих зборів, явка коливається на позначці 30%. Єдиний день голосування вперше випав на вересень, тому складно порівнювати явку з іншими виборчими кампаніями, підкреслив Горбунов і додав, що тепер справа за законодавцями, яким варто подумати про перенесення наступних виборів.

Читайте також:  Вбиті росіянином у Німеччині українці були військовослужбовцями ЗСУ, які проходили реабілітацію після поранень

Також глава Московської міської виборчої комісії попросив не забувати про те, що в представлених на цей момент даних не врахована кількість пенсіонерів та маломобільних громадян, які голосували на дому.

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: