fbpx
Без категорії

Боротьба – знову олімпійський вид спорту

Сьогодні, 8 вересня, за підсумками голосування членів Міжнародного олімпійського комітету, боротьба повернулася в число олімпійських видів спорту, випередивши сквош і бейсбол. За збереження боротьби серед олімпійських видів спорту проголосували 49 осіб, за «новачків» – бейсбол і сквош – 24 і 22 людини відповідно.

У лютому 2013 року на виконкомі МОК боротьба була виключена з олімпійської програми. Це рішення викликало величезне обурення у всіх спортсменів і шанувальників даних змагань. Міжнародна федерація боротьби зробила все, щоб знову зробити боротьбу олімпійським видом спорту: змінила президента, налагодила діалог з МОК, внесла серйозні зміни в правила, провела цілий ряд реформ, зробивши боротьбу більш видовищним і зрозумілим видом спорту.

Серед нововведень – штрафні очки борцям за пасивну поведінку, бонусні очки за активність і технічні прийоми. За словами Ненада Лаловича (президента ФІЛА) незабаром «в боротьбі почнуть розбиратися навіть домогосподарки». «Раніше були ситуації, коли навіть професіонали не розуміли, чому сутичка завершилася на користь того чи іншого борця. Відтепер такого не буде», – пообіцяв Лалович .

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: