fbpx
Новини світу

Вибори мера Москви. Явка виборців на 18:00 склала 26,28 %

Жителі російської столиці продовжують вибирати нового мера, однак активність виборців складно назвати високою. Раніше ми повідомляли про те, що згідно з даними Мосміськвиборчкому, станом на третю годину дня явка виборців в Москві склала 18,56 відсотків. Такі дані приводив голова Мосміськвиборчкому Валентин Горбунов. «18,56 відсотків – явка на 15:00, в абсолютних цифрах це 1,3 мільйона людей».

У Мосміськвиборчкомі оголосили явку виборців у російській столиці станом на 6:00 вечора по Москві. Повідомляється, що на вказаний час свої голоси віддали лише 26,28 % виборців. Раніше в Мосміськвиборчкомі заявляли, що в день виборів очікується явка виборців на рівні близько 50%.

Читайте також:  Україна вже отримала західну зброю з дозволом бити по території росії

Щодо порушень під час виборів у Москві, то в ЗМІ наводилися слова представника громадського штабу зі спостереження за виборами мера Москви, члена Громадської палати Москви Вадима Ковальова, який розповів, що є «невеликі зауваження». У стані алкогольного сп’яніння в ролі спостерігача прибув представник однієї з політичних партій. Крім того, Вадим Ковальов відзначив і такий факт: «Людина нещодавно померла, а його ім’я та прізвище як і раніше в листах для голосування».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Про порушення заявили і в асоціації "Громадський контроль". У повідомленні цієї організації йдеться про те, що в Підмосков’ї «у членів виборчої комісії були помічене "чорнило, що стирається", яким заповнювалися списки виборців». Як приклад порушень було відзначено, що в Апрелівці «один з кандидатів на пост глави адміністрації був помічений у нетверезому вигляді».

За словами голови Мосміськвиборчкому Валентина Горбунова, попередні результати виборів мера Москви можуть бути отримані близько десяти годин вечора.

За матеріалами: РИА Новости Фото: ИТАР – ТАСС

Читайте також: