fbpx
Політика

Азаров і Янукович привітали всіх працівників нафтогазової промисловості України зі святом

Президент України Віктор Янукович і прем’єр -міністр України Микола Азаров привітали всіх працівників нафтової, нафтопереробної і газової промисловості України з професійним святом.

У привітанні Януковича зазначається, що нафтогазова галузь України сьогодні є надійною ланкою в паливно -енергетичному комплексі держави.

«Значні ресурси, транспортна інфраструктура, потужний науковий і кадровий потенціал забезпечують розвиток української індустрії та належний транзит енергоносіїв на всіх міжнародних ринках», – сказано у привітанні Віктора Януковича, яке сьогодні оприлюднила прес -служба глави держави.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Микола Азаров у своєму привітанні, оприлюдненому прес -службою Кабінету міністрів України, заявив, що один з найважливіших факторів для розвитку нафтогазової галузі України – це збільшення обсягу видобутку вуглеводневої сировини, а також модернізація української газотранспортної системи.

«Виконання цих завдань дасть можливість підняти рівень енергетичної безпеки української держави та забезпечити надійний і безперебійний транзит газу територією України» – упевнений прем’єр-міністр.

За його словами, сьогодні завдяки саме зусиллям працівників нафтогазової промисловості видобуток вуглеводнів на шельфі Азовського і Чорного морів здійснюється за допомогою технологічного устаткування останнього покоління. Азаров зазначив, що зараз в розробці покладів сланцевого газу в Україні зацікавлені відомі компанії. За словами прем’єра, ці компанії готові залучати великі інвестиції і впроваджувати інноваційні технології для реалізації своїх амбітних проектів.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Крім того, необхідно забезпечити зменшення техногенних навантажень на навколишнє природне середовище, підсумував Азаров.

За матеріалами: kmu.gov.ua , president.gov.ua

Читайте також: