fbpx
Спорт

Євробаскет-2013. Третя поразка збірної Росії

 Третю поразку зазнала російська баскетбольна збірна на чемпіонаті Європи, що проходить в ці дні в Словенії. На цей раз розгромити росіян вдалося збірній Швеції (81:62), яка не поступилася жодним очком підопічним Василя Карасьова ні в одній із чвертей зустрічі (16:15, 18:14, 18:16, 29:17). Тепер російська збірна, яка набрала тільки три очки, зберігає за собою лише суто теоретичні шанси на вихід у другий груповий раунд.

 Збірна Швеції з усіх команд, що входять до групи D, представляла найменшу небезпеку для російської команди. "Це ганьба. Інших слів немає. У нас не було команди, не було гри, ми пропустили всі свої кидки. Я хочу вибачитися перед уболівальниками, які проробили величезний шлях, щоб підтримати нас тут, а ми програли в кожному з трьох матчів. Тепер будемо намагатися перемагати в двох іграх, що залишилися, щоб хоч якось відновити свою репутацію", – заявив баскетболіст російської збірної Євген Воронов.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Надзвичайно засмучений черговим фіаско і головний тренер збірної Росії з баскетболу Василь Карасьов, який після перших двох ігор лише хвалив своїх підопічних, навіть незважаючи на програші. На його думку, обіграти шведську команду було не складно, і можливо це було зробити навіть без тренера. "На майданчику не було команди, були окремі гравці. Не знайшлося лідера, здатного взяти гру на себе. Всі грали погано", – заявив Карасьов, додавши, що гра зі Швецією була дуже відповідальна. "За великим рахунком, в матчі проти збірної Швеції тренер не потрібен. Російська команда повинна обігравати таку збірну без тренерів!" – підкреслив Карасьов. Звинувачувати когось одного наставник росіян не хоче, тому частину відповідальності готовий взяти на себе – мабуть, десь він сам не допрацював, з жалем зазначив головний тренер російської збірної.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: