fbpx
Кінотеатри

Лауреатом Венеціанського кінофестивалю в програмі “Венеціанська класика” стала комедія про банківського клерка

 На ювілейному, 70-му Венеціанському кінофестивалі, що завершився, підводять підсумки. Одним з перших приз був вручений переможцю конкурсу «Венеціанська класика» – італійському режисеру, володарю премії "Оскар", лауреату Каннського фестивалю Еліо Петрі за картину "Власність більше не крадіжка".

 У програмі «Венеціанська класика» брали участь відреставровані копії фільмів "Чаклун", "Туманні зірки Великої Ведмедиці", "Моя дорога Клементина", "Чи пам’ятаєш ти Доллі Белл?"​​, "Земляк", "Мій друг Іван Лапшин" і інші роботи. Оцінювали картини, що стали класикою світової кінематографії, студенти італійських кінофакультетів.

 Комедія "Власність більше не крадіжка" вперше вийшла на екрани в 1973 році. У ній розповідається про банківського клерка, який йде на крадіжку, щоб «боротися з згубним впливом грошей на людей». Реставрацію цієї картини Еліо Петрі здійснював за підтримки болонської Сінематека.

 70-й Венеціанський кінофестиваль проходив з 28 серпня по 7 вересня. На головний приз – статуетку "Золотого лева" – претендують 20 картин.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: