fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Швейцарія перевірить Рівень злочинності та корупції в Україні

 Міжнародна неурядова асоціація The Organized Crime Observatory вже приступила до вивчення «криміногенної» ситуації в Україні. Зазначимо, що асоціація The Organized Crime Observatory займається дослідженнями рівня організованої злочинності, корупції та інших подібних явищ по всьому світу. Про це повідомили представники організації.

 «ОСВ почала дослідження й оцінку з організованої злочинності, а також сьогоднішнього рівня корупції в державному секторі України», – розповіли в організації.

 Варто відзначити, що цей проект є частиною ініціативи Євросоюзу з вивчення питань приєднання держав – колишніх радянських республік до Євросоюзу.

Читайте також:  Затримала рецидивіста, який тероризував мешканців Одеси під виглядом правоохоронця

 В організації розповіли, що до них звернулися країни – члени Євросоюзу, а також представники неурядових організацій та члени Європейського парламенту, що представляють громадянське суспільство в Європі. Зокрема, вони попросили організацію провести оцінку нинішньої ситуації в Україні в питаннях корупції у політичних колах, організованої злочинності, фінансових махінацій і незаконного відмивання грошей.

 Повідомляється, що результатом роботи асоціації The Organized Crime Observatory стане офіційний звіт не тільки українських, а й європейських установ про стан організованої злочинності та корупції у державному секторі України. Крім того, швейцарські експерти розкажуть про механізми поліпшення ситуації в Україні в майбутньому.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Нагадаємо, що неурядова асоціація Organized Crime Observatory була утворена в Швейцарії в 2001 році. Цілі цієї асоціації полягають, зокрема, у вивченні кримінальних схем і злочинної діяльності. Крім того, швейцарська організація приділяє особливу увагу інформуванню суспільства про виявлені факти.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: