fbpx
Новини світу

Держсекретар США обговорює сирійське питання з головами МЗС країн Євросоюзу

 У суботу, 7 вересня, у Вільнюсі держсекретар Сполучених Штатів Америки Джон Керрі зустрічається з головами міністерств закордонних справ держав Євросоюзу для того, щоб переконати їх підтримати здійснення військової операції, яка спрямована проти режиму президента Сирії Башара Асада.

 Між державами Євросоюзу немає єдності з даного питання. Кілька країн Євросоюзу закликали американську владу відкласти нанесення військового удару по Дамаску до тих пір, поки не буде представлений звіт інспекторів Організації Об’єднаних Націй про можливе використання хімічної зброї 21 серпня цього року в передмісті Дамаска.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Німеччина повідомила, що не братиме участі у військовій операції проти сирійських урядових військ. Британський парламент проголосував проти участі цієї держави у військовій операції. Голова французької республіки Франсуа Олланд, який раніше підтримав військове втручання в сирійський конфлікт, вчора заявив, що Париж буде чекати доповіді ООН, перш ніж прийме рішення щодо військової операції проти режиму Башара Асада.

 Нагадаємо, за останньою інформацією, конгресмени поки не схиляються до схвалення військової операції. 223 з 435 членів Палати представників на сьогодні мають намір голосувати проти удару по Сирії. З цієї причини президент США скасував свою поїздку в Каліфорнію. Барак Обама має намір особисто переконати конгресменів голосувати за проведення військової операції в Сирії.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Як повідомлялося раніше, за інформацією газети The Los Angeles Times, американський уряд має відомості про використання хімічної зброї в Сирії військами уряду в липні минулого року. На думку журналістів, тоді наявна в розпорядженні спецслужб інформація були неоднозначною, і тому адміністрація президента США не стала вдаватися до крайніх заходів.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: