fbpx
Новини світу

У Москві святкують День міста

 У суботу, 7 вересня, російська столиця відзначає своє 866-річчя і День міста – в 1147-му в літописах вперше з’явилася згадка про Москву, в якій князь Юрій Долгорукий приймав своїх друзів і союзників на чолі з князем Святославом. В даний час Москва займає площу  255 тисяч гектарів.

 Столиця поділена на 12 адміністративних округів і 125 районів. Рік тому були приєднані два нових адміністративних округи, завдяки чому площа міста зросла майже в два з половиною рази і тепер південно – західні рубежі мегаполісу досягають Калузької області. Початок урочистостей з нагоди Дня міста пройде опівдні на Красній площі.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 Відкриється свято театралізованою виставою "Москва, я люблю тебе! , в якій братимуть участь близько тисячі артистів. Вони покажуть глядачам замальовки з життя міста. Потім відбудеться парад оркестрів фестивалю "Спаська вежа" на Тверській площі, а Бульварне кільце перетвориться на "Стіл довжиною в бульвар".

 На проспекті Сахарова пройде фінал фестивалю "Краще місто землі", крім того, концерти і народні гуляння відбудуться на Тверській і Театральній площах, а також на Поклонній горі. Як розповіли в московській мерії, всього намічені більше тисячі заходів на різний смак, в кожному адміністративному окрузі підготовлені свої насичені програми, подивитися які москвичі зможуть цілими сім’ями.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

У Москві святкують День міста (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Видео: rutv.ru

Читайте також: