fbpx
Економіка

У Комсомольську-на-Амурі наступаюча вода прорвала дамбу

 Як повідомили в прес-центрі регіонального підрозділу МНС Росії, в одному з районів Комсомольська-на-Амурі прорвало дамбу і почалося підтоплення вулиць. Жителі міста були терміново евакуйовані в будівлю місцевої школи.

 В цілому по місту рівень води також продовжує підвищуватися зі швидкістю десять сантиметрів на добу. До ранку суботи він досяг 871 сантиметр і, за припущеннями гідрологів, в найближчі пару днів зросте ще на 20-25 сантиметрів. Зведені насипи і дамби насилу стримують такий натиск і в будь-який час можуть прорватися.

 На вечір п’ятниці, за даними рятувальників, у Комсомольську-на-Амурі було підтоплено 324 житлових будинки, затопленими виявилися 430 присадибних ділянки. З сектора ПП, де проживають трохи менше двох тисяч осіб, були евакуйовані 438, в тому числі 91 дитина. З них 184 особи, у тому числі 64 дитини перебувають у пунктах тимчасового розміщення, всі чотири пункти розгорнуті в безпечних місцях Комсомольська-на-Амурі. Решту евакуйованих тимчасово розселені в квартирах, виділених адміністрацією міста з маневреного житлового фонду.

У Комсомольску-на-Амурі  вода прорвала дамбу (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: