fbpx
Політика

Російський президент Володимир Путін підбив підсумки саміту G20

Російський президент Володимир Путін, виступаючи на заключній прес -конференції, підвів підсумки саміту G20, що завершився в Санкт -Петербурзі. За словами президента , на зустрічі лідерів двадцяти країн були порушені актуальні проблеми світової економіки і для кожної країни прийняті середньострокові плани щодо зниження дефіциту бюджету.

"Прийнятий Санкт – Петербурзький план дій. Для кожної країни в ньому встановлені середньострокові цілі щодо зниження дефіциту бюджету, а також з проведення всеосяжних структурних реформ", – зазначив глава держави. Він пояснив, що  йдеться про назрілі кроки з регулювання ринку праці та оподаткування, розвитку людського капіталу, модернізації інфраструктури, регулюванні товарних ринків.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Учасникам "великої двадцятки" вдалося домовитися про забезпечення прозорості та передбачуваності енергетичних сировинних ринків, а також обговорити заходи і стратегію протидії корупції.

Активно обговорювалася на саміті G20 і сирійська тема. Всупереч повідомленням, що з’явилися в ЗМІ, що військовий удар по Сирії підтримали більшість учасників, Володимир Путін на прес -конференції перерахував поіменно ті країни, які підтримали США. Це Туреччина, Канада, Саудівська Аравія, Франція і прем’єр -міністр Великобританії Кемерон, так як парламент цієї країни виступає проти нападу на арабську країну.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

За словами Путіна, проти військової агресії виступили Росія, Китайська Народна Республіка, Індія, Індонезія, Аргентина, Бразилія, Південно-Африканська Республіка та Італія. Крім того, різко проти виступили генсек ООН Пан Гі Мун і папа Римський Франциск. Решта країн, включаючи Німеччину і Японію, заявили, що слід дочекатися результатів розслідування спецкомісії ООН.

Російський президент Володимир Путін підбив підсумки саміту G20 (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: