fbpx
Політика

Порошенко запросив росіян перевірити фабрики Roshen

 Українська кондитерська компанія Roshen готова до співпраці з росіянами для повернення її продукції на ринок РФ. Про це в ефірі програми «Шустер LIVE» повідомив акціонер компанії Roshen, народний депутат України Петро Порошенко.

 «Ми вже два місяці кличемо: "Ау"! Може хтось до нас приїде, зробимо спільну групу або комісію?», – дивується політик.

 Петро Порошенко проти того, щоб політизувати процес повернення продукції Roshen до Росії.

 «Україна повинна діяти в цій ситуації виключно правовим способом», – стверджує «кондитер» .

 Якщо Росія закрила ринки, то нехай приїдуть фахівці. Компанія Roshen відкрита до інспекції, відкрита до безпеки стандартів і харчування, «оскільки це партнерські відносини, а все інше – це від лукавого», впевнений Порошенко.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 На думку нардепа, росіяни, ввівши обмеження та заборону на деякі українські товари, порушили правила Світової організації торгівлі (СОТ).

 «Вони порушують правила Світової організації – митні процедури не можна поширювати на понад 7 % продукції», – стверджує Порошенко.

 Зокрема, зараз санкції щодо України становлять 34 %, що є прямим порушенням норм СОТ.

 «Росія зацікавлена ​​використовувати українське самолюбство, українські ракети, київські торти і цукерки марки Roshen, і сьогодні сумує за цим», – підсумував Петро Порошенко.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Нагадаємо, що 29 липня 2013 року в Росспоживнагляді заявили про введення заборони на постачання на російський ринок продукції 4-х кондитерських фабрик Roshen – вінницької, київської, кременчуцької та маріупольської. Крім того, Геннадій Онищенко пізніше заявив, що шоколад, імпортований з України, не відповідає російським стандартам якості. За його словами, експерти виявили в молочному шоколаді бензопірен – речовину 1- го класу небезпеки.

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: