fbpx
Футбол

Пеле приїде до Грузії на благодійний турнір з футболу

 Голова міжнародного Фонду культури, спорту, туризму і ділових відносин Ніко Патаркалішвілі заявив, що триразовий чемпіон світу з футболу – бразилець Пеле – у жовтні поточного року відвідає Грузію. "Прем’єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі отримав з Бразилії офіційне повідомлення про те, що Пеле приїде до Грузії", – повідомив Патаркалішвілі.

 Майбутній візит екс – футболіста приурочений до благодійного турніру з футболу, який пройде в республіці з 26 жовтня по 2 листопада на честь 150-річчя світового та 110-річчя грузинського футболу. Участь у змаганнях візьмуть молодіжні збірні Грузії, Аргентини, Бразилії та Уругваю.

 Не виключено, що в Грузії легендарний Пеле зустрінеться зі своїм тезкою – Пеле Михайловичем Гурулі, батькам якого знаменитий футболіст особисто 43 роки тому дав дозвіл назвати новонародженого його ім’ям і навіть надіслав до далекого 1970 року родині Гурулі копію Кубка світу. Справа в тому, що Пеле Михайлович народився в розпал світової першості в Мексиці, коли Бразилія здобула перемогу, а Пеле був визнаний кращим футболістом. Тоді батьки написали листа "королю футболу" з проханням назвати свого сина Пеле і отримали від легендарного спортсмена згоду.

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: