fbpx
Кінотеатри

Кінофестиваль “Меридіани Тихого” стартував у Владивостоці

 Сьогодні, 1 вересня, у Владивостоці відкрився 11-й міжнародний кінофестиваль країн Азіатсько – Тихоокеанського регіону "Меридіани Тихого"​​. Триватиме кінофорум, на котрих представлять 17 кінопрограм, до 13 вересня.

 У цьому році вперше церемонія відкриття міжнародного огляду відбулася не в кінотеатрі "Океан", а на острові Російському. В очікуванні знаменитих гостей перед «зоряною доріжкою» близько кампусу Далекосхідного федерального університету зібралися тисячі глядачів. Першим до ДФУ під’їхав яскраво-червоний ретро-лімузин, на якому приїхали президент фестивалю (режисер Павло Лунгін), голова журі (режисер і сценарист Олександр Міндадзе), генеральний директор МКФ (Юхим Звеняцький). Слідом до "зоряною доріжки" під’їхав автомобіль губернатора Приморського краю Володимира Міклушевського.

 Серед іменитих гостей глядачі змогли привітати американського актора Майкла Медсена, продюсера Бруно Росато і французьку актрису Ізабель Юппер. Всього ж на фестиваль «Меридіани Тихого» запрошено близько 200 знаменитостей, у тому числі оскароносний аніматор Олександр Петров, режисер документального кіно і педагог Марина Разбежкіна, кінооператор – постановник Димитрій Мас, японський режисер Кійосі Куросава, актриса Людмила Артем’єва, актор Семен Стругачев, комедіант Вадим Галигін і багато інших.

 "Відкриття мені дуже сподобалося. Я помітив, що тут зібралося дуже багато красивих людей. Також будівля прекрасно підходить для проведення такого заходу, як кінофестиваль. Є всі підстави, щоб фестиваль "Меридіани Тихого" став одним з кращих фестивалів в країні", – розповів журналістам Павло Лунгін. Олександр Міндадзе повністю підтримав слова президента МКФ, додавши, що проводити фестиваль на березі океану – надзвичайно цікаво.

Кінофестиваль "Меридіани Тихого" стартував у Владивостоці (відео):

 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: