fbpx
Новини світу

Німеччина підписала заяву на підтримку військових дій США проти режиму Башара Асада

Німеччина стала 12-ю державою, яка підписала заяву з вимогою жорсткої реакції міжнародного співтовариства на використання хімічної зброї в Сирії, повідомляють ЗМІ, посилаючись на голову міністерства закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле.

 Текст заяви, яку раніше підписали Канада, Франція, Італія, Австралія, Південна Корея, Саудівська Аравія, Іспанія, Туреччина, Японія, Великобританія і США, поширив 6 вересня цього року Білий дім.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Таким чином, ФРН стала п’ятою державою Євросоюзу, що підписала документ на підтримку дій Сполучених Штатів Америки проти режиму сирійського президента Башара Асада навіть у відсутність мандату Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй.

 "Канцлер Німеччини Ангела Меркель і я вирішили підтримати спільну заяву", – заявив Гідо Вестервелле.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Раніше канцлер Німеччини зазначала, що Федеративна Республіка Німеччина не братиме участі у військовій акції, яку можуть почати Сполучені Штати Америки у зв’язку з інформацією про використання хімічної зброї в Сирії.

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: