fbpx
Політика

ЗМІ: «Виборці просять республіканців голосувати проти удару по Сирії»

 Як повідомляє західна преса з посиланням на слова цілого ряду американських конгресменів – республіканців, їхні виборці налаштовані рішуче проти військового удару по Сирії. Не більше десятка республіканців у конгресі, включаючи і двох лідерів фракції, підтримали ініціативу президента Обами завдати військового удару проти Сирії.

 Конгрес в даний час знаходиться на літніх канікулах і більшість депутатів роз’їхалися по своїх округах, де активно спілкуються з виборцями.

 «Я був у кафе, і одна жінка мене впізнала. Вона сказала: всі тут кажуть «ні» щодо Сирії», – сказав газеті The New York Times багаторічний депутат палати представників від Оклахоми Том Коул і додав, що його часто зупиняють на вулиці і просять не підтримувати можливу військову операцію на Близькому Сході.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Йому вторить депутат від Південної Кароліни Мік Малвейні, який заявляє, що майже ніхто з його виборців не підтримує удару по Сирії. «Сказати, що 99 % проти, було б перебільшенням наявної підтримки», – сказав конгресмен. Він також повідомив, що отримав вже близько тисячі електронних листів і дзвінків щодо Сирії, і лише троє виборців схвалили військові дії.

 Кендіс Міллер,  депутат від Мічигану, розповіла, що навіть на сільськогосподарському фестивалі до неї підходили виборці і говорили про свою незгоду з резолюцією.

 Примітно, що Майкл Грімм, республіканець з Нью – Йорка, який раніше підтримав план Обами, після спілкування з виборцями заявив, що змінив свою думку. «Відповідний момент для демонстрації нашої сили пройшов», – сказав він. Така ж картина і в інших округах, як сказав один з депутатів: «Американський народ починає потроху втомлюватися від воєн».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 На цьому тлі з’явилися повідомлення, що Обама може скасувати голосування в Конгресі щодо Сирії. Як пише в суботу американське політичне видання Daily Caller, у своєму інтерв’ю журналістам Обама сказав, що не прагне до збройного втручання і навіть може відмінити голосування в Конгресі.

ЗМІ: «Виборці просять республиканців голосувати проти удару по Сирії» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: