fbpx
Спорт

ЧС-2014. Росія – Люксембург: коли обов’язково потрібно перемагати

Сьогодні свій черговий матч в рамках відбору на чемпіонат світу-2014 зіграє збірна Росії. Суперником росіян буде збірна Люксембургу, а в сьогоднішній грі, втім, як і у всіх поєдинках, що залишилися, перед підопічними Фабіо Капелло стоїть одне завдання – перемагати. Інакше, путівка до Бразилії може дістатися іншій команді.

Матч Росія – Люксембург буде зіграний в Казані, а розсудить сьогоднішніх суперників бригада арбітрів з Шотландії на чолі з Боббі Медденом. Нагадаємо, що свій останній поєдинок у відбірковому турнірі на ЧС-2014 збірна Росії досить несподівано програла збірній Північної Ірландії з рахунком 0:1. Сталася ця поразка у Белфасті і, відверто кажучи, той рівень футболу, який показали гравці національної збірної Росії в цьому матчі, насторожує. Мало хто сумнівається в перемозі російської команди над Люксембургом. Рівень і клас підопічних Фабіо Капелло складно порівнювати з футболістами збірної Люксембургу. Але, як відомо, футбол часто непередбачуваний.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Нагадаємо, що нещодавно Фабіо Капелло заявив про свою впевненість у тому, що збірна Росії впорається з поставленим перед нею завданням і займе перше місце в групі. «Ми не повинні дивитися на рахунок, ми повинні просто виграти всі 4 гри, що залишилися», – заявив напередодні гри проти Люксембургу італійський фахівець і додав, що поразка і гра в Белфасті є уроком, який допоможе і принесе користь у майбутньому.

Колега Фабіо Капелло, головний тренер збірної Люксембургу Люк Хольц, також згадав про поразку росіян у Белфасті. На думку наставника збірної Люксембургу, цей програш зробить російську збірну «більш розлюченою», а проти його команди Росія «зіграє жорсткіше». Збірну Росії Люк Хольц назвав однією з кращих команд в Європі і фаворитом відбіркової групи.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Сьогодні, крім поєдинку Росія – Люксембург в групі F буде зіграний ще один матч: Північна Ірландія – Португалія. Цей поєдинок важливий для росіян в стратегічному плані, адже в разі перемоги над Люксембургом і втрати очок португальцями в Белфасті, підопічні Фабіо Капелло вийдуть на чисте перше місце в своїй групі.

Нагадаємо нашим читачам турнірну ситуацію в групі F напередодні сьогоднішніх матчів:

1 . Португалія – 7 ігор 14 очок

2 . Росія – 6 ігор 12 очок

3 . Ізраїль – 6 ігор 11 очок

4 . Північна Ірландія – 6 ігор 6 очок

5 . Азербайджан – 7 ігор 4 очки

6 . Люксембург – 6 ігор 3 очки.

Читайте також: