fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Ялті з’явиться муніципальна міліція – Ілаш

  У Ялті для наведення порядку буде створена муніципальна міліція, повідомив на брифінгу Ялтинський міський голова С. Ілаш.

"Ми ставимо завдання створити найближчим часом в Ялті муніципальну міліцію, що вирішить багато проблем, пов’язаних з наведенням порядку в місті, і буде дуже серйозною підмогою інспекції з благоустрою", – сказав С. Ілаш.

За його словами, сьогодні в інспекції з благоустрою всього 3 людини і, хоча вже передбачено збільшення штатної структури, проблеми, які є з благоустроєм і незаконною торгівлею, не вирішити.  

"У літній період нам допомагали в наведенні порядку близько 200 співробітників внутрішніх військ, зараз же інспекція з благоустрою не має можливості контролювати весь натиск несанкціонованої торгівлі на території", – уточнив С. Ілаш .

На думку градоначальника, одним із джерел фінансування нової структури могли б стати штрафи порушників правил благоустрою і несанкціонованої торгівлі.

"Тільки інспекція з благоустрою та комунальні підприємства за допомогою системи штрафів, на місяць поповнюють бюджет на 50 тисяч гривень, з перспективою, що ця сума може скласти близько 100 тисяч, а значить близько 1 мільйона на рік. З введенням муніципальної міліції ця сума може стати ще більшою", – конкретизував С. Ілаш.

Крім того, мер вважає, що для надання допомоги муніципальній міліції потрібно відродити добровільні народні дружини, одним із завдань яких і має стати підтримка порядку і чистоти в місті.

Як повідомлялося раніше, два місяці тому на черговому пленарному засіданні Ялтинської міської ради прийняті Правила благоустрою території Ялти, якими введена жорстка система штрафів за всі порушення. В основному порушники притягуються до адміністративної відповідальності за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за якою передбачено штраф до 1700 гривень.

У боротьбі з порушниками правил з утримання територій широко задіяний телефон "1550", за яким приймаються всі заяви ялтинців і гостей з проблем міста, зокрема, щодо порушень санітарної чистоти.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: