fbpx
Політика

Пан Гі Мун висловив подяку Путіну за можливість висловитися щодо Сирії на G20

Генеральний секретар Всесвітньої організації Пан Гі Мун висловив подяку російському президенту Володимиру Путіну як господарю саміту "двадцятки", за те, що той надав йому можливість звернутися до лідерів G20 із закликом до мирного вирішення сирійського конфлікту.

"Я дуже вдячний президентові Путіну за надану мені можливість коротко звернутися до вас з приводу трагічного конфлікту в Сирії", – сказав Пан Гі Мун, виступаючи перед лідерами "двадцятки" пізно ввечері в четвер.

Незважаючи на те, що тема Сирії за протоколом не входить до порядку саміту, однак Пан Гі Мун наполіг на тому, щоб це питання стало пріоритетним у ході обговорення, яке проходить на тлі погроз з боку ряду західних країн про проведення військової операції в Сирії без мандату РБ ООН.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

"Я впевнений, що тема хімічної зброї вкрай важлива для міжнародного миру і безпеки, і я звертаю увагу на суперечки про те, які дії повинні бути прийняті міжнародним співтовариством щодо цього. Всі такі дії повинні робитися в рамках статуту ООН і це питання принципу", – сказав генсек Всесвітньої організації. Він також звернув увагу лідерів на неприпустимість нових поставок озброєнь всім сторонам конфлікту в Сирії, нагадавши, що постачання зброї забирають життя мирних сирійців. "У цієї кризи немає військового рішення", – зазначив генсек на саміті "Великої двадцятки" в Санкт -Петербурзі.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Пан Гі Мун висловив подяку Путіну за можливість висловитися з Сирії на G20 (відео):


 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: