fbpx
Новини світу

Обама планує розширити операцію в Сирії

 Як повідомляється, президент США Барак Обама звернувся до керівництва Пентагону з вимогою розширити кількість цілей, за якими буде завдано удару. Крім того, він попросив вивчити можливість залучення до цієї операції сили ВВС.

Слід зауважити, що спочатку французи, які братимуть участь в операції поряд з США, склали список з 50 об’єктів, по яких планується удар. Примітно, що під час вибору об’єктів були виключені ті, на яких може зберігатися хімічна зброя. Це було зроблено для того, щоб уникнути непередбачуваних наслідків.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

До нових цілей США і Франції можуть додатися частини сирійської армії, які нібито відповідають за використання хімічної зброї, а також артилерійські і ракетні батареї, які завдали удару по передмістю столиці.

Слід звернути увагу і на те, що американці вперше заговорили про можливе залучення до операції повітряної техніки. Спочатку передбачалося завдати ударів по Сирії з військових кораблів, розміщених в Середземному морі.

Читайте також:  Вбиті росіянином у Німеччині українці були військовослужбовцями ЗСУ, які проходили реабілітацію після поранень

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: